Tillbaka

Frukosttipset som inte tar knäcken på dig!

Det finns inget härligare än att starta helgen med en lång frukost. Och vill du lyxa till lite extra, testa att göra eget fröknäcke? Fröknäcke är enkelt att göra, innehåller massa nyttigheter och är framför allt väldigt gott.

Du behöver:

  • 1 dl ren havre
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 2 tsk kummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tsk flingsalt

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i olja och kokande vatten. Rör om.
  • Häll ut smeden på en bakplåtspapper på en ugnsplåt, smeta ut med en slickepott.
  • Baka mitt i ugnen i ca 1 timme.
  • När knäcket har kallnat, strö över flingsalt.

 

 

 

 

biscuit-nutrition-food-eat-71126