Öppet Hus om detaljplanen

Bild från detaljplanen
Fixfabriken

Vi vill önska er välkomna till öppet hus i Fixfabrikens projektlokal på Karl Johansgatan 95 i Majorna. 

Många är nyfikna på det nya området som ska växa fram, med cirka 1000 nya bostäder, ny skola, ny idrottshall och  butiker, kontor, äldreboende, utbyggd förskola, med mera. Den 24 april tar Byggnadsnämnden upp förslaget till detaljplan för godkännande. Därefter skickas ärendet vidare till Kommunfullmäktige, som antar detaljplanen vid sitt möte den 7 juni.

Förslaget till detaljplan finns att titta på här, och visas även i vår projektlokal i samband med öppet hus.

Parallellt med den kommunala beslutsprocessen arbetar fastighetsägarna HSB och Balder med att utforma de 500 bostäderna på Fixfabrikstomten. Vackra hus i fyra mysiga kvarter växer fram på ritbordet. Att behålla en känsla av det anrika Sandarna är viktigt. Delar av fabriken kommer till exempel att bevaras.

Dessa dagar och tider håller vi öppet hus i projektlokalen:

  • Måndag den 23 april klockan 16.00-18.00.
  • Torsdag den 3 maj klockan 12.00-13.00. Denna gång är också representanter från Stadsbyggnadskontoret och Fastighetskontoret på plats, samt Hemsö som skall bygga skolan.
  • Tisdag den 22 maj klockan 17.00-18.00. Denna gång är också representanter från Stadsbyggnadskontoret och Fastighetskontoret på plats, samt Hemsö som skall bygga skolan.